ремонт на перални indesit

Indesit са едни от най-продаваните и популярни марки перални, които се радват на доста голям успех сред клиентите си. Функциите, които предлагат, в комбинация с достъпната цена, само потвърждават този факт. Въпреки, че здрави, понякога на собствениците на този вид уреди им се налага да опрат до услугите на сервиз за ремонт на перални Indesit. Нека видим кои са най-често срещаните проблеми с тях, както и възможните кодове за грешки, които може да ви се изпишат.

 

Най-често срещани проблеми при перални Indesit

 

Уредите на Indesit както казахме са надеждни и доста здрави. Това обаче не означа, че понякога не се налага да потърсите услуга за ремонт на перални Indesit. Най-често срещаните проблеми, които може да възникат с подобен тип уред обикновено са свързани с нагрявателя за вода, запушвания в помпата или друга част или невъзможност пералнята да се пълни с достатъчно вода по време на цикъл.

 

Редки са случаите когато може да имате пробмели с мотора или двигателя на пералната машина. Все пак те не са изключи, особено ако разполагате с остарял модел пералня или такава, която сте използвали дълги години.

 

Кодове за грешки на перални Indesit

 

Кодовете за грешки за индикаторите, които могат да ви подскажат какъв точно е проблема с вашия уред. Освен това, те ви дават информация за това дали е трябва да потърсите професионална помощ и ремонт на перални Indesit. При по-новите модели, които имат дисплей грешката се изписва на него. Старите модели Indesit сигнализират за грешки чрез мигане. Нека видим и двата варианта.

 

Кодове за грешки на перални Indesit с дисплей

 

F01 – Сигнализира за повреда в двигателя на пералнята;

F02 – Възможна неизправност и ненормална работа на двигателя;

F03 – Сигнализира за повреда в термостата;

F04 – Едновременно подаване на два взаимно изключващи се сигнала – за прекалено голямо и твърде малко количество вода;

F05 – Показва повреда на помпата.

F06 – Налична грешка в контролния панел

F07 – Недостатъчна отоплителна мощност на нагревателя;

F08 – Тази грешка потвърждава, че има повреда в нагревателя.

F09 – Проблем или грешка с електронния модул;

F10 – Бавно постъпване на вода в резервоара;

F11 – Наличен дефект във веригата на изпускателната помпа.

F12 – Сигнализира за повреда между дисплея и контролното табло;

F13 – Неизправност в сензора за температура на сушене;

F16 – Барабанът е заключен и не се отваря

F17 – Сигнализира за неизправност на ключалката на люка;

Н20 – Тази грешка сигнализира за всички проблеми, свързани със събиране на вода в резервоара.

 

Кодове за грешки при по-старите модели перални Indesit

 

При по-старите модели перални Indesit, където няма дисплей, кодът за грешка се определя чрез комбинация от индикаторни светлини. Ето кои са стандартните такива.

F01 – Мигане на индикатор 4;

F02 – Мигане на индикатор 3;

F03 – Мигане на индикатор 3 и 4;

F04 – Мигане на индикатор 2;

F05 – Мигане на индикатор 2 и 4;

F06 – Мигане на индикатор 2 и 3;

F07 – Мигане на индикатор 2,3,4;

F08 – Мигане на индикатор 1;

F09 – Мигане на индикатор 1 и 4;

F10 – Мигане на индикатор 1 и 3;

F11 – Мигане на индикатор 1,2,4;

F12 – Мигане на индикатор 1 и 2;

F13 – Мигане на индикатор 1,2, 4;

 

Поправка и ремонт на перални Indesit в София

Без значени дали вавшият модел пералня Indesit е от по-новите или е от по-старите, някои кодове за грешка не са толкова страшни, колкото всъщност изглеждат. За други трябва да сте наясно, че проблемът няма да се реши от самосебе си. Ако има неизправност с двигателя, помпата или нагревателя, определено ще ви се наложи да се свържете със специализиран сервиз за ремонт на перални Indesit. Потърсете такъв и за всяко нещо, което ви притеснява и не може да разрешите сами.

 

Както добре знаете ние в Твоят Майстор имаме доста богат опит с ремонтирането на всякакви стари и нови видове перални. Извършваме бързо и експертно ремонт на перални машини Indesit в София. Може да ни се обаждате всеки ден от 08:00 до 22:00 часа за всякакви ситуации, свързани с вашия уред. Правим посещението на вашия адрес в същия ден, а проблемът ви ще отстраним в най-кратки срокове. Така, че ако имате проблем с вашата пералня Indesit не се колебайте да се свържете с нас.

Обадете се сега на телефон 0882 218 977 и заявете своя ремонт на пералня Indesit в удобно за вас време! Може да използвате и формата по-долу, отема не повече от 2 минути.