ремонт на перални Whirlpool

Може би една от най-известните и употребявани марки перални машини това е Whirlpool. Уредите от този бранд са надеждни, имат страхотни и модерни функции за отлично изпиране на дрехите и са енергийно ефективни. Днес обаче, ще поговорим за кодовете за грешки, които могат да ви се покажат по време на работа с тях, както и кои от тях налагат да бъде извършен ремонт на перални Whirlpool. 

 

Най-често срещаните проблеми при перални Whirlpool

 

Както при всички други перални и при тези с марката Whirlpool могат да се появят проблеми и неизправности. Едни от най-често срещаните такива са неправилното функциониране на различните програми по време на перилния цикъл. Друг много сериозен проблем е прането с по-студена вода, отколкото е зададено в началото. Понякога се наблюдава и пералнята да задържа отходната вода в барабана и да не успява да я освободи.

 

Има няколко по-уязвими части в пералнята Whirlpool, за които е добре да знаете, че са такива. Ако имате проблем с някоя от тях, непременно трябва да повикате професионалист, който се занимава с ремонт на перални Whirlpool. Това са:

 

  • Бутоните и връзките за люка;
  • Термоелектрическият нагревател;
  • Двигателят и някои мобилни елементи;
  • Контролерът.

 

Не забравяйте, че всички перални, без значение от тяхната марка, са податливи на запушване на филтрите и маркучите. Редовното почистване на тези части ще ви спести много главоболия и избягване на повреда.

 

Кодове за грешки на перални Whirlpool

 

Кодовете за грешки са сигнали, които могат да се изпишат по време на работния цикъл с пералнята. Те ви дават информация за това какъв точно е проблемът. Не е необходимо да ги знаете наизуст но е добре да имате представа за да знаете как да реагирате в различните ситуации. Ето и кои са най-често срещаните кодове за грешки при перални Whirlpool.

 

FH Превключвателят за нивото на водата в барабана не изпълнява правилно своите функции. За да отраните тази грешка трябва да задържите два пъти „PAUSE / CANCEL“. Ако продължава да ви се появява тази грешка, трябва да се провери дали маркучети за затиснати или запушени, както и дали клапанът работи. Най-добре е да потърсите сервиз за ремонт на перални Whirlpool.

 

F02 – Възможно е първоначално да ви се изпише надписът Sud  за няколко минути, а след това F02. Тази грешка подсказва, че водата се оттича прекалено дълго. Уверете се, че филтърът на машината не е запушен.

 

F05 Проблеми със сензора за температура. Водата в пералнята или се нагрява повече от необходимото или по-малко, отколкото е зададено по програма. Добра идея е да повикате техник, който да погледна уреда.

 

F06 – Проблем или неизправност в мотора. Необходимо е да се провери цялостното окабеляване и дали има отворена верига между контролния панел и двигателя. Задължително потърсете сервиз за ремонт на перални Whirlpool.

 

F07 – Проблем с контролния панел на двигателя.

 

F09 – Резервоарът на пералнята е пълен. Проверете за запушен филтър или маркуч.

 

F11 – Неправилен контакт между контролния панел и двигателя. Проверете окабеляването.

 

F13 – Неизправност във функционирането на дозиращата верига.

 

Sud (Pennost) – Прекалено голямо количество пяна в резервоара. Може да се дължи на прекомерна употреба на прах за пране.

 

FDL – Люкът на пералнята не е заключен.

 

FDU – Вратата на пералнята не се отваря.

 

Поправка и ремонт на перални Whirlpool

 

Задължително трябва да потърсите сервиз за ремонт на перални Whirlpool ако имате проблеми с мотора, нагревателя, контролния панел и двигателя. Това са едно от основните части на пералнята и ако има неизправност с някоя от тях тя няма да функционира правилно. Ако уреда ви се пълни с прекалено много вода или тя не се оттича правилно също може да повикате майстор.

 

Ние в Твоят Майстор сме насреща да ви съдействаме с всякакви неизправности и проблеми с перални Whirlpool. Знаем колко важен е този уред за всяко домакинство, затова ще направим посещението на вашия адрес в същия ден, а проблемът ви ще отстраним за възможно най-кратки срокове. Може да ни се обаждате всеки ден от 08:00 до 22:00 часа за всякакви ситуации и проблеми, свързани с вашия уред.

 

 

Обадете се сега на телефон 0882 218 977 и заявете своя ремонт на пералня Whirlpool в удобно за вас време! Може да използвате и контактна форма по-долу, за да заявите ремонт на вашия уред. Много по-лесно е и отнема не повече от 2 минути: