Сервиз за ремонт на перални AEG

Една от най-често употребяваните марки перални това е AEG. Колкото и добра наистина да е тя, понякога се случва да се развали. Ако това се случи не изпадайте в паника, а се обърнете към специализиран сервиз на перални AEG. Ние сме експерти в поправката на перални от тази марка. Имаме дългогодишна практика, квалифициран персонал и стотици извършени ремонти от всякакво естество. Броят на доволните ни клиенти расте, а това е повече от доказателство, че се справяме добре.

 

Най-често срещани проблеми при перални AEG

 

Както казахме, пералните АЕГ са наистина едни от най-надеждните, които може да си купите. Но и те от време на време се нуждаят от поправка. Проблемите в уреди като този могат да са свързани с неправилна експлоатация, производствени декети или просто форсмажорни обстоятелства. 

 

Една от най-често срещаните причини за извършване на ремонтни дейности на перални AEG обикновено е следствие на това, че уреда събира прекалено много вода и не я източва. Причината може да се крие в запушена дренажна помпа, филтър или проблем с лошо свързване към канализацията.

 

Силният звук, идващ от пералната машина е друг повод хората да потърсят сервиз на перални AEG. Причината за силния шум може да е наличие на чужди тела, заседнали в барабана или между резервоара и барабана. Друга причина за това може да са и износените лагери.

 

Често срещан проблем е и че водата не се загрява до необходимата температура или че цикълът на пране изобщо не стартира. Причината за това може да се дължи на повреда в нагревателя, а това изисква смяна.

 

Кодове за грешки на перални AEG

 

Когато е налична някаква неизправност с вашата пералня AEG, обикновено електрониката се задейства и изписва код за грешка. Всеки такъв код ви дава информация за това какъв е видът на проблема. Вижте кои са най-често изписваните кодове и какво означават те:

 

  • E11 (C1) – Водата не влиза в резервоара. Това може да бъде причинено от повреда на клапана за пълнене;
  • E21 (също  така и C3 или C4 за някои модели) – Отпадъчните води се задържат в резервоара за прекалено дълго време. Това може да бъде причинено от повреда в помпата или в електронния модул;
  • E61 (при някои модели – C7) – Водата не се затопля до посочените градуси. Например – задавате температура на пране на 60 градуса, но водата не се нагрява и остава студена. Причината за това може да е повреда на нагревателния елемент;
  • E71 (C8) – Неправилни показания на съпротивлението на температурния сензор. Проблемът може да бъде както в термичния сензор, така и в нагревателния елемент;
  • E74 – Термичният сензор е изместен и окабеляването се разпада;
  • EC1 – Вентилът за пълнене на вода е блокиран. При този код има два варианта – или проблемът е в самия клапан, или контролният модул се е повредил;
  • CF (T90) – Повреда в електронния контролер – модул, платка или др.

 

Поправка на перални AEG в София

 

Когато ви се покажат някои от горе посочените кодове за грешка, трябва да сте наясно, че проблемът няма да се реши от самосебе си. Определено ще ви се наложи да се свържете със специализиран сервиз на перални AEG, ако искате да се върнете бързо към обичайния си ритъм на живот.

 

Както знаете ние в Твоят Майстор имаме доста богат опит с ремонтирането на перални, без значение това каква е марката и моделът на уреда. Извършваме бързо и експертно ремонт на перални машини AEG в София. Може да ни се обаждате всеки ден от 08:00 до 22:00 часа за всякакви ситуации, свързани с вашата пералня. Посещението на вашия адрес ще стане в рамките на същия ден, а проблемът с уреда ще отстранен до един час. Така, че ако имате проблем с вашата пералня АЕГ и имате нужда от ремонт, не е нужно да се оглеждате за нова, а просто да ни се доверите.

 

Обадете се сега на телефон 0882 218 977 и заявете своя час за ремонт на перални AEG в удобно за вас време!

Заяви час за ремонт на пералня AEG още сега в 5 стъпки. Отнема по-малко от 2 минути.