поправка на перални Ariston

Ariston заслужено е една от най-популярните марки перални машини със своята надеждност, модерен дизайн и функционалност. Както всички други уреди обаче, тя също има проблеми и се нуждае понякога от ремонт. В следващите редове ще разгледаме кои са най-често срещаните такива, какви кодове за грешки се появяват и кога имаме нужда от сервиз на перални Ariston в София.

 

Най-често срещани проблеми при перални Ariston

 

Ако имате пералня Ariston, в следващите редове ще откриете именно кои са най-често срещаните проблеми. Вижте кои са те:

 

Проблем с лагери и маслени уплътнители

 

За съжаление доста често собствениците на перални Аристон се сблъскват с проблема с захабени лагери или маслени уплътнители. Ако това ви се случи на вас, не очаквайте уреда да функционира. Необходимо е да потърсите квалифициран сервиз на перални Ariston в София.

 

Повреда в нагревателя

 

Друг често срещан проблем с пералните машини от марката Аристон, е повредата в нагревателя. Такъв проблем може да възникне от лошо качество на използваната вода и голямо количество натрупан котлен камък. За да предотвратите това, ви съветваме редовно да почиствате вашата пералня от котления камък като използвате подходящи за целта препарати.

 

Проблеми с гумените уплътнения

 

Ако имате пералня Аристон у дома си, може да имате проблеми и с гумените уплътнения. При продължителна употреба тези части бързо се износват и захабяват. В следствие на това, водата започва да се излива от резервоара. Определено трябва да се обърнете към специализиран сервиз за ремонт на перални Ariston. Имайте предвид, че смяната на тези уплътнения са едни от най-скъпите услуги.

 

Запушвания

Най-честата причина за неизправности на пералните машини, при това не само Ariston са записванията. Имайте предвид, че силните блокажи могат трайно да спрат работата на автоматичната шайба.

 

Кодове за грешки на перални Ariston

 

Когато има неизправност с пералнята, електрониката се задейства и се изписват кодове за грешка. Всеки един от тях означава нещо конкретно. Ето и кои са най-често използваните кодове за грешки на перални Ariston.

 

F01 – Проблем във веригата за управление на двигателя или намаление на напрежението в електрическата мрежа. Изключете устройството за 10-15 минути, за да нулирате настройките. В случай, че има отново същия проблем, потърсете помощ;

 

F02 –  Проблем в двигателя или моротора. Обикновено се забелязва в етап на центрофугиране или когато пералнята набира скорост;

 

F04, F07 или F08  – Тези грешки подсказват, че има проблем с загряването на водата;

 

F05 и F11 – запушвания в канализацията или във филтъра. Общо взето при тези грешки водата не успява да се оттича от пералнята;

 

F09 – Грешка в паметта, когато се появи напрежение в мрежата или неговото намаляване. Може да свидетелства и за неуспешния контролен блок;

 

Мигане на F09 и F18Неправилна работа на двигателя, невъзможност на барабана да върти, или машината не улавя водата и тя се оттича веднага;

 

F14 или F15 – неизправност на нагревателния елемент за сушене или отворена верига в кръга на нагревателя;

 

F17 – Недостатъчно плътно затваряне на люка;

 

H20 – тази грешка сигнализира за проблеми с приема на вода към пералната машина. Обикновено това се случва след 5-7 минути след началото. В редки случаи може да се получи и при изплакване.

 

Кога имаме нужда от сервиз на перални Ariston?

 

Някои от горе посочените проблеми и изписаните кодове за грешки могат да бъдат разрешени в домашни условия. Често това се случва след рестартиране на уреда от захранването. Ако проблемът продължи и след това, ще ви се наложи да се свържете със специализиран сервиз на перални Ariston.

 

Ние в Твоят Майстор имаме дълъг и богат опит с ремонтирането на перални машини, без значение от вида и марката на самия уред. Извършваме бързо и много качествено ремонт на перални машини Ariston в София. За всякакви ситуации и неизправности, може да ни търсите всеки ден от 08:00 до 22:00 часа. Ние посещаваме вашия адрес в рамките на същия ден, в който е подадена заявката, а проблемът ще отстраним възможно в най-кратки срокове. Така, че ако имате проблем с вашата пералня Аристон и имате нужда от поправка и експертна намеса, може да ни се доверите.

Не отлагайте ремонта на вашата пералня! Обадете се още сега на телефон 0882 218 977 и заявете своя ремонт на пералня Ariston в удобно за вас време!

Заяви час за ремонт на пералня Ariston още сега в 5 стъпки. Отнема по-малко от 2 минути.