ремонт на перални neo

Продуктовата гама на марката Neo включва най-различни електроуреди за дома, в това число бяла техника и перални. Безспорно пералните на този бранд са много търсени и предпочитани от потребителите, заради достъпната си цена и достатъчния брой функции, които притежават. Въпреки, че са сравнително здрави, този вид уреди също се могат да се развалят. В следващите редове ще разгледаме именно, кои са най-често срещаните проблеми, кои кодове за грешки какво означават и кога имате нужда от ремонт на перални Neo в София.

 

Най-често срещани проблем при перални Neo

 

Един от най-често срещаните проблеми в пералните Neo е центрофугата. Тя може да се пуска преждевременно или пък да е много шумна. Ако центрофугирането стартира преждевременно дрехите остават полу мокри и с вероятност по тях да има прах. Възможно е проблемът да се дължи на повреда в помпата и това да се отразява на налягането. Прекалено шумната пералня също е притеснителна, защото може да предизвика освен неприятен шум, но и други по-сериозно повреди в машината.

 

Друг от по-честите проблеми с пералните neo е, че водата не се затопля до нужната температура. Обикновено се касае за неизправност в нагревателя и ще е добре уреда да бъде погледнат от специалист. При такъв проблем се свържете с квалифициран сервиз за ремонт на перални Neo.

 

Кодове за грешки на перални Neo

 

Автоматичните перални са изработени от сложна и доста прецизна електроника. Именно поради тази причина, ако е наличен какъвто и да е проблем с уреда ви на по-новите модели ще се изпише код за грешка. Не е нужно да ги знаете наизуст, но е хубаво да имате представа с како си имате работа. Нека видим и кои са най-често срещаните грешки при пералните Neo.

 

Err 01 – мига индикатор СТАРТ/ПАУЗА – наличен проблем в свързващите проводници. Необходимо е да се направи проверка;

 

Err 02 – мига индикаторът ГОТОВНОСТ– Недостатъчно количество вода в барабана. Това може да се дължи на ниско налягане на водата или запушен входящ филтър. Необходимо е да се провери налягането на водата, да се почисти входния филтър, както и да се направи проверка на свързващите проводници;

 

Err 03 – мигат индикаторите СТАРТ/ПАУЗА и ГОТОВНОСТ – Проблемът е свързан с невъзможност водата да е източва. Възможно е да има повреда в помпата или филтърът да е запушен. Трябва да се провери помпата, маркуча за мръсна вода, както и свързващите проводници;

 

Err 04 – мига индикатор КРАЙ на програмата – Това е сигнал за преливане на вода и води до автоматично включване на помпата;

 

Err 05 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и СТАРТ/ПАУЗА – Наличен проблем с нагревателя или датчика за температура. Непременно трябва да се потърси сервиз за ремонт на перални neo и да се проверят нагревателят, датчика за температура и свързващите се проводници;

 

Err 06 и Err 07 – мигат индикатори КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ и СТАРТ/ПАУЗА – Проблем с мотора. Този проблем също налага намесата на квалифициран специалист;

 

Err08 – светят постоянно индикаторите КРАЙ на програмата и ГОТОВНОСТ – Проблеми със захранването. Обикновено пералнята спира да работи при напрежение под 180 волта и над 260 волта. Задължително трябва да се провери захранващото напрежение.

 

Кода да търсите сервиз и ремонт на перални Neo?

По правило пералните Neo са издръжливи и имат дълъг експлоатационен живот. Освен това те имат добри функции и характеристики и наистина са бюджетни. Но както всички електроуреди, понякога се налага да се потърси сервиз за ремонт на перални Neo. 

Ако проблемите са свързани с нагревателя, мотора или пералнята не източва или заржеда вода, ви съветваме незабавно да потърсите помощ. Потърсете такава и ако има нередности с помпата или някой от датчиците, както и за всичко, което ви притеснява и нарушава комфорта ви.

Ние в Твоят Майстор извършваме бързо и много качествено ремонт на перални машини Neo в София. Имаме дългогодишен опит и попряваме всяккви нередности, без значение вида на модела. Ако имате проблем с вашата пералня и нужда от съдействие, не се колебайте да ни потърсите. Може да го направите всеки ден от 08:00 до 22:00 часа на телефон: 0882 218 977. Реагираме мигновено, защото знаем колко важно е бързото отстраняване на проблема. Затова ще посетим адреса ви в същия ден и в най-кратки срокове отново ще ползвате пералнята си.

Заявете час за ремонт на пералня Neo още сега в 5 лесни стъпки. Отнема по-малко от 2 минути.