ремонт на перални samsung

Една от най-разпознаваемите марки уреди в световен мащаб това е Samsung. Освен страхотни мобилни телефони и телевизори, брандът разполага и с голяма портфолио от бели уреди, включително и перални, които са също доста издръжливи и качествени. В днешната статия обаче, ще разгледаме кои са най-често срещаните проблеми, с които може да се срещнете при използването на перални от тази марки. Ще видим и при какви условия и грешки имате нужда от ремонт на перални Samsung.

 

Най-често срещани проблем при перални Samsung

 

Както при всяка друга марка и с пералните Samsung може да имате проблеми. Един от най-неприятните такива е неприятната миризма, която може да се появи след продължителна експлоатация. Обикновено не е нещо кой знае какво като проблем, то със сигурност е добре да направите щателно почистване на уреда и ако проблемът се задълбочи може да повикате специалист, който да я погледне.

 

Необичайните силни шумове, идващи от пералнята също може да са причина за това да потърсите квалифициран сервиз за ремонт на перални Samsung. Той може да бъде причинен от попадане на чуждо тяло в барабана или корпуса на самия уред. Но може да се окаже и проблем с двигателя. И в двата случая намесата на майстор ще ви е полезна.

 

Различните течове от пералната машина са също ситуации, които трябва да ви разтревожат. Те могат да предизвикат по-сериозно повреди не само на самия уред, но и на целия ви дом. Друг чест срещан проблем е свързан с вратата и по-специално с това, че тя не може да се затвори или отвори. Вероятно се касае за неизправност в самия механузъм, но е добре да потърсите помощ.

 

Кодове за грешки на перални Samsung

 

Кодовете за грешки при пералните машини са начинът, чрез който разбирате какъв точно е проблема и колко сериозен е той. В следващият списък сме изброили кодовете за грешки, които могат да ви се покажат на пералните Samsung. Ето ги и тях:

 

1Е (Е7) – Проблем с превключвателя за налягане. Причините за това могат да са най-различни – проблеми с проводниците и връзките, повреда в превключвателя или контролния модул;

 

3Е (ЕА, ЕВ) – Проблеми с мотора. Причините за това могат да бъдат попадане на чуждо тяло в мотора, повреда на моторните контакти, повреда на намотките на двигателя или прекалено много пране в пералнята. Този проблем налага да потърсите сервиз за ремонт на перални Samsing;

 

4Е (Е1) –  Пералнята не се пълни с вода. Може да се касае за неправилно свързване на уреда с маркуча или повреда в него. Kакто и неправилно свързване на маркучите за топла и студена вода или ниско налягане;

 

4Е1, 4Е2 (4ЕD) – Водата не се загрява. Веротната причина е неизправност в нагревателя;

 

5Е (Е2) – Водата не се източва. Може да се касае за запушена помпа, маркуч или филтър;

 

9Е1, 9Е2 (PH1, Plo) –  Повреда в захранването. Уверете се, че мрежовото напрежение функционира нормално;

 

BE – Повреден мотор;

 

CE (E8) – Водата в пералнята е прегряла;

 

DE2 – Повреда в ключа за захранването;

 

FE – Вентилаторът не работи;

 

HE, H1 (Е5) – Нагревателят за вода не работи;

 

HE2 – Нагревателя на сушилнята не работи;

 

HE3 – Неправилна функция на парата на пералнята;

 

LE, LE1 (E9, 11E) – Прекалено ниско ниво на водата;

 

OE, OF (E3) – Опасност от преливане;

 

SUD (5UD) – Прекалено много пяна в барабана на пералнята.

 

Кода да търсите сервиз и ремонт на перални Samsung?

 

Някои грешки при пералните са безобидни и могат да бъдат разрешени от вас самите. Ако проблемите обаче са свързани с нагревателя, мотора, помпата или някой от датчиците, ви съветваме незабавно да потърсите помощ. Потърсете такава и ако пералнята ви не се пълни с вода или пък има опасност от преливане. Прекаленото количство пяна в барабана също е индикатор да потърсите сервиз за ремонт на перални Samsung.

 

Ние в Твоят Майстор извършваме бързо и много качествено ремонт на перални машини Samsung в София. Имаме дългогодишен опит и попряваме всяккви нередности, без значение вида на модела и колко стар е той. Ако имате проблем с вашата пералня и имате нужда от съдействие, не се колебайте да ни потърсите. Може да го направите всеки ден от 08:00 до 22:00 часа. Ще посетим адреса ви в същия ден и в най-кратки срокове ще ползвате пералнята си.

Обадете се на телефон 0882 218 977 и заявете час за ремонт на пералня Samsung. Може да го направите и през нашата контактна форма в 5 лесни стъпки. Отнема по-малко от 2 минути.