В наши дни пералнята е един от най-важните домакински уреди. Пести ни толкова време и енергия, че ако се развали, това може да доведе до сериозни промени в нашето ежедневие. Повреди обаче се случват, затова и специалистите от Твоят Майстор сме винаги на разположение, за да помогнем.
Днес ще разгледаме един доста разпространен проблем – защо барабанът на пералната машина спира да се върти.

Този проблем е доста разпространен дори и при уреди от висок клас, а възможните причини са многобройни. Сред най-честите са:

Пералнята е претоварена

Всяка пералня се характеризира с определен капацитет на вместимост – 7, 8, 9 кг. Ако прекалим с количеството на дрехите, които поставяме вътре, е нормално пералнята да спре да работи. В случай че уредът ни има дисплей, то на него се появява надпис ERROR (грешка). Ако не разполага с такъв, за сигнал може да ни послужи спирането на барабана. Решението на този проблем е изключително просто. Препоръчително е да спрем пералната машина. След това е добре да източим останалата в нея вода ръчно и да извадим част от прането. Следва повторното й включване. Ако барабанът започне да се върти, сме разрешили проблема.

Заклещил се е предмет

На мнозина от нас се е случвало по невнимание да оставят някоя монета в джоба на дреха, която слагат в пералнята. Възможно е тази монета да се заклещи и да блокира барабана. В този случай следва да стопираме дейността на пералнята и да източим водата. За изваждането на заклещения предмет трябва да потърсите услугите на професионалист, който да извърши ремонт на пералнята ви.

Обади се на “Твоят Майстор”
Повече от 2376 доволни клиенти

 

Дренажният филтър е запушен

Сигнализация за запушването на дренажния филтър може да бъде и по-бавното пълнене и изпразване с вода на машината, но и спирането функцията на барабана. С времето при прането на мръсните ни дрехи е възможно във филтъра да се съберат пясък и други фини отпадъци. За да се избегнат последвали проблеми, най-добре е се обадите на Твоят Майстор, защото е възможно и филтърът да е твърде замърсен и да се налага да бъде заменен с нов.

Безплатна консултация по тел.
Повече от 2376 доволни клиенти

 

Лагерът на пералнята е повреден

В случай че чуем необичайни стържещи звуци преди барабанът на машината да спре да функционира, е възможно проблемът да е в лагерния модул. Смяната на лагера е сложно начинание, тъй като се налага да разглобим пералната машина изцяло.

 

Проблем в софтуера

Колкото по-модерна и сложно устроена е една пералня, толкова повече са възможните софтуерни проблеми, които може да възникнат. В този случай е добре бързо да потърсите професионална помощ, за да може пералнята ви скоро да заработи.

Ремъкът е повреден

Ако чуваме, че двигателят на машината продължава да работи, но барабанът е спрял, то вероятно повредата е в задвижващия го ремък. Ние от Твоят Майстор можем да го оправим за по-малко от 35 минути.

Защо да се обадите на Твоят Майстор

Ние от Твоят Майстор сме се сблъсквали с над 386 подобни проблема. Запознати сме с всички възможни неизправности, които могат да доведат до блокиране на барабана, както и с най-бързите и ефективни начини за преодоляването им.
Ако барабанът ви спре, ни се обадете на тел:0882 218 977 без колебание между 08:00 ч. и 22:00 ч. Работим без почивен ден и се отзоваваме веднага.