Пералнята може да бъде считана за един от най-интелигентните уреди в по-традиционните домакинства, които не залагат на smart технологиите. Причина за това заключение е способността й да комуникира с нас на разбираем език, а по-конкретно – чрез светлинна сигнализация.

Дори по-обикновените съвременни перални машини разполагат със светлинни диоди, които показват:

  • На какъв етап от програмата за пране е уредът
  • Дали дрехите ни са вече изпрани
  • Дали съществува някаква неизправност в машината

Точно така, лампите на пералнята служат и за индикация на възникнал проблем. При наличието на такъв е възможно всички те да започнат да мигат едновременно.

За по-конкретно разчитане на светлинните сигнали на уреда може да ни послужи ръководството към него.

Кои са най-честите причини всички лампи на пералнята да мигат

Характерно за повечето хора е да се плашат от необичайни неща, които не разбират. За да не изпадаме в паника при подобен сигнал на пералнята – едновременно мигане на всички лампи, е хубаво да сме запознати с евентуалните причини, които могат да доведат до подобна ситуация. Някои от тях са:

Проблем със заключването

Възможно е причина за мигането на всички лампи да е невъзможност на вратата да се заключи. С цел предпазване от евентуално наводнение машината спира работа или изобщо не тръгва, а диодите започват да светят.

 

Повреда в електронната платка

Toва е един от най-сериозните, но и най-често срещани провокатори на стряскащото мигане. Електронната платка на пералнята е носителят на нейния интелект. Именно този елемент от машината ръководи светлинната сигнализация. При поява на неизправност в електронната платка работата на пералнята обикновено става невъзможна. Сред най-често засегнатите нейни елементи са електронният контролер и кондензаторите.

Вземи Безплатна Консултация по Тел.
Повече от 2376 доволни клиенти

 

Нагревателят не работи

В подобна ситуация нормалната функция на уреда е ограничена, тъй като той не може да изпълнява програми, изискващи топла вода. Затова и спира да работи, като е възможно да започнат да мигат нейните светлините.

Влага в електрониката

Това е и фактор, който е в състояние да доведе до повреда на електронната платка. За да се защити от допълнителни щети, пералнята спира работа и индикира наличието на проблем с вече познатия ни сигнал.

 

Проблем с двигателя

Той отговаря за задвижването на пералната машина. В случай че се повреди, работата й е невъзможна, като за проблема ни сигнализират светлините.

Възможните причини водещи до мигането на всички светлинни индикатори на пералнята не се изчерпват дотук. Както вече споменахме по-горе, всяка перална машина е различна и за да проговорите езика й, ви е необходимо ръководството й за ползване.

В случай че не го разбирате или сте го загубили, повредата е сериозна и не можете да я отстраните, на линия сме ние – експертите от Твоят Майстор.

Обади се на “Твоят Майстор”
Повече от 2376 доволни клиенти

 

Как да се справим с причината за мигането на лампите

Вече стана ясно, че в повечето случаи едновременното мигане на всички лампи на пералната машина е индикация за повреда. За да избегнете задълбочаване на проблема и възникване на допълнителни повреди, е препоръчително да спрете уреда веднага щом забележите светлинния сигнал.

Следващата стъпка е да се обадите на телефон 0882 218 977, на който ще откриете един от експертите ни. Той ще ви даде консултация още по телефона. При нужда техниците на Твоят Майстор ще са при вас още в същия ден.

Помнете, че сме на линия всеки ден от 08:00 ч. до 22:00 ч.!