ремонт-на-пералня

Миризмата на изгоряло е сред най-плашещите, а и наистина опасни, които можем да усетим в едно домакинство. Тя светкавично навежда на мисълта за авария, за пожар или най-малкото за неприятна повреда. Когато източник на тази толкова страшна миризма е пералнята, първото, което е добре да направим, е да спрем бушона, захранващ машината, за да предотвратим възможността от разрастване на аварията.

След това е ред на справянето с проблема. В следващите редове ще разгледаме едни от най-разпространените причини, водещи до миризмата на изгоряло от пералнята, както и начини за решението им.

 

Проблем с нагревателя

В случай че използваме перилен препарат от по-нисък клас, е възможно неразградили се частици от него да полепнат по нагревателя. Така при следващата употреба на пералната машина те се нагряват и изгарят, водейки до неприятната миризма.

Подобен проблем могат да предизвикат и полепнали по нагревателя власинки, косми, боклучета.

И в двата случая нямаме особен повод за притеснение. Единственото, което е необходимо да сторим, е да пуснем 1-2 празни перални на максимална температура.

 

Повреден заключващ механизъм

В наши дни пералните се разработват с електронен заключващ механизъм. Неговата цел е да предпазва вратата на пералната машина от неволно отваряне по време на пране. В случай че електрониката, отговаряща за този механизъм, изгори, е възможно да се появи и неприятната миризма.

Преодоляването на проблема изисква специфични знания и умения. Необходимо е механизмът да бъде подменен, за което е препоръчително да потърсите помощта на Твоят Майстор.

Запази час с “Твоят Майстор”
Повече от 2376 доволни клиенти

 

Проблем с ремъка

Ремъкът в пералната машина представлява изключително важен свързващ елемент. Той осигурява връзката между двигателя и шайбата. Правилнатата функция на тези елементи води до движението на барабана по време на пране. При възникване на повреда, в който и да е от изброените компоненти, уредът спира да работи нормално.

Ремъкът в пералнята е изложен на постоянна експлоатация. В същото време шайбата се движи непрекъснато. Това може да доведе до опъвания и свивания на задвижващия ремък, който да започне да се разпада. Парченцата от него, които може да попаднат в барабана, излъчват миризма, наподобяваща тази на изгоряла гума. Възможно е тя да бъде придружена и от тъмен дим. Това налага бързото спиране на пералнята и замяната на лагера и задвижващия ремък преди следваща употреба.

 

Късо съединение

Един от най-неприятните сценарии при поява на миризма на изгоряло е късото съединение. Когато електронният модул на пералнята изгори, това води до критична повреда на уреда и налага подмяната му. В този случай трябва да сме много внимателни и да не предприемаме мерки сами, тъй като това може да доведе до риск за живота ни, а и до допълнителни повреди.

 

Теч на вода

Изходът от теча на вода също е късо съединение, но много по-мащабно в сравнение от произлизащото от самата електрическа верига. Причина за теча на вода обикновено е спукване на маркуча за навлизане на чистата вода. Така изведнъж целият двигател и кабелите се оказват залети с вода. Подобен инцидент е в състояние да доведе до моментално късо съединение, придружено от пушек и миризма на изгоряло. Щетите в този случай са много и изискват бързата намеса на Твоят Майстор, тъй като се налага:

  • Спиране на теча
  • Смяна на маркуча за чиста вода
  • Смяна на двигателя
  • Свентуална подмяна на други повредени елементи от пералнята

Какво е решението

Най-простото и безопасно решение на всички изброени проблеми ще ви осигурим ние – специалистите от Твоят Майстор. Миризмата на изгоряло и евентуалното късо съединение са проблеми, поставящи безопасността ви в риск. Всяка ваша интервенция без вземане на необходимите предпазни мерки ви излага на опасност от токов удар.

Осигурете си безопасност и бързо справяне с повредата, обадете ни се всеки ден между 08:00 до 22:00 ч. Ще се постараем да ви осигурим посещение във вашия дом още на същия ден.