Ако пералнята ви не пълни достатъчно вода при цикъла си на пране, не изпадайте в паника. Това случва на много хора, проблемът си е сериозен, ситуацията доста неприятна, но не и неразрешима. В днешния материал ще ви разкажем какви са причините довели до това и как да да ги отраните

Кранът за подаване на вода е изключен или има ниско налягане на водата

Едни от най-безобидните и в същото време доста често срещани причини за това вашата пералня да не се пълни с вода е ако кранът, който подава вода е изключен или в момента на пране има ниско налягане. Именно поради тази причина, първото нещо, което трябва да направите когато остановите този проблем, е да проверите дали този кран, който подава вода към пералнята е включен. Уверете се и, че няма авария или временно прекъсване на водоснабдяването в момента и налягането на водата е добро ниво.

Повреда в електронния модул или друга част на пералнята

Възможна причина вашата пералня да не се пълни с вода е ако има повреда в някоя от нейните части или електронния модул. Този тип машини имат различни защити, а една от тях е да блокират автоматичната система. Именно затова се уверете, че врата на уреда е плътно затворена преди да стартирате прането. Възможно е обаче да има проблем и с електронния модул. Случва се така, че електроника не дава сигнал за необходимостта от приема на вода. В тоз случай клапанът е в готовност да функционира, но модулът не дава сигнал. Смяна на този модул ще разреши проблема, но не бива да извършвате тази задача сами.

 

Вземи Безплатна Консултация на 📞 0882 218 977
Повече от 2376 доволни клиенти

 

Запушване в изпускателния филтър

Много е вероятно пералнята ви да не се пълни с вода ако има запушване в изпускателния филър. Когато този филтър е запушен, дренажната система не може да започне работа, а от там и самата машина не се пълни с вода и не може да се стартира процеса по пране. Проблемът може да е свързан и с водната помпа, но по-добре не си правете догадки, а потърсете съдействие от специалисти, защото най-вероятно ще се наложи да се извърши ремонт на пералнята.

 

Обади се на специалист 📞 0882 218 977
Оценка 4.9 / 5 от над 180 ревюта от клиенти

 

Клапанът за подаване на вода е счупен или има проблем с водния сензор

Друга вероятна причина да не се пълни пералната машина с вода е счупеният клапан, който подава вода към нея. Повреда в него прави абсолютно невъзможно резервоарът на уреда да се напълни с вода. Смяната на клапана в този случай е абсолютно задължителна. От друга страна водният сензор е онази част от пералнята, която контролира количеството вода, постъпващо за измиване. Ако този елемент не работи или е повреден измиване няма да настъпи, а тази част трябва да бъде заменена с нова.

Решение на проблема

Понякога на човек му е трудно сам да определи каква е причината за това пералнята да не се пълни с вода. Ако сте преминали през рутинната проверка и сте уверени, че сте затвори плътно капака, кранът за подаване на вода е включен и в момента на пране има достатъчно добро налягане, то най-вероятно става въпрос за малко по-сложен проблем, с който едва ли ще успеете да се справите сами. Не ви съветваме да сменяте сами частите на пералнята, защото има риск да причините още по-големи вреди.

За щастие обаче, винаги може да ни се доверите що се отнася до това да извършим ремонт на вашата пералня. Ние от Твоят Майстор имаме над 570 подобни случаи, които сме разрешили. Може да ни се обадите всеки ден от 8:00 до 22:00 часа, а ние обещаваме да извършим вашия ремонт в рамките на същия ден.

Заяви час за ремонт още сега в 5 стъпки. Отнема по-малко от 2 минути.