пералнята не тръгва

Няма две мнения по въпроса, че пералнята е един от най-използваните домакински уреди. Когато обаче в нея има повреда и пералнята не тръгва, това може да се окаже доста сериозен проблем. Преди да започнете да обмисляте покупката на нов уред, опитайте се да установите защо се получава тази неизправност. В следващите редове ще ви запознаем с основните причини защо пералнята не тръгва, както и как да се справите с това.

 

Проблем с бутона Power On на пералнята

 

Една от най-често срещаните причини за това, че пералнята не тръгва е проблем с бутона Power On или Start. Този проблем се наблюдава при по-новите модели уреди на пазара. Принципът на работа, че се подава директно ток от захранващия кабел към бутона и ако по някаква причина той не може да се захрани, пералнята не тръгва. Това, което може да направите в случая е да изключите пералнята от захранването. След това е необходимо да премахнете горната част къде е и бутона, за да се опитате да прекъснете връзката. След този рестарт би следвало бутонът на работи и пералнята ви да тръгне. Ако това ен се случи, се налага цялата модулна част да бъде заменена с нова.

 

Неизправност в електронния модул

 

Вашата пералня може да не стартира перилния си цикъл и ако е налична повреда в електронния модул. Преди да решите, че проблемът е в тази част на уреда, се уверете, че връзката с електрическите вериги е в изправност. Освен това, проверете целостта на проводниците, щепселите и устройството, което заключва вратата. Имайте предвид, че смяната на електронния модул не е от най-евтините услуги в който и да е сервиз за ремонт на перални. Въпреки това, ако се налага смяната му, помислете дали си заслужава.

 

Повреда в заключващата се система

 

Повредата в заключващата се система на пералнята е още една причина, поради която е възможно тя да не тръгва. Обикновено когато машината заключи вратата, избраната от вас перилна програма се стартира. Ако има повреда в заключващия се елемент, трябва да знаете, че вашата пералня няма да тръгне. От една страна това е и безопасна мярка с цел предотвратяване на наводнения или други по-сериозно щети. Ако мислите, че проблемът с уреда ви е свързан точно с това, съветваме ви да потърсите професионална помощ за неговото отстраняване.

 

Повреда в окабеляването

 

Повреда в окабеляването, и то във вътрешното окабеляване е друга възможна причина поради, която пералнята не тръгва. Повечето уреди, които се предлагат на пазара имат такава вътрешна структура. При нея проводниците влизат в контакт помежду си и по време на по-силни вибрации могат да се усукват, или да изпадат от гнездата на електрическите вериги и да се откъсват. Последиците от това са, че вашата перана машина няма да стартира режим на пране.

 

Решение на проблема

 

Понякога на човек изпитва затруднения сам да прецени каква точно е причината за това пералнята да не тръгва. Като за начало се уверете, че проблемът не е в електрическата верига в дома ви и захранването е достатъчно, че уредът да тръгне. Ако имате подозрение, че причината се крие в конкретна част, по-добре се консултирайте със специалист. Не ви съветваме да сменяте сами частите на пералнята, защото има риск да причините още по-големи щети и да си оскъпите ремонта на уреда.

 

За щастие обаче, винаги може да ни се доверите що се отнася до това да извършим ремонт на вашата пералня. Ние от Твоят Майстор имаме над 570 подобни случаи, които сме разрешили и то перфектно. Може да ни се обадите всеки ден от 8:00 до 22:00 часа, а ние обещаваме да извършим вашия ремонт в рамките на същия ден.